Mina sidor

Du är inte inloggad

Nyhetsarkiv

Jun 26, 2017

Barnens stund på sommartorsdagarna

För femte året i rad bjuder vi på barnens underhållning på sommartorsdagarna. Vi ses på Stora Torget torsdagar klockan 18!

Barnunderhållningen - Program 2017

 

29 juni: Jecko & Jessie (stora scenen)

6 juli: Testa på drill med Fristad Drill och ponnyridning

13 juli: Teckningstävling och träffa den talande toaletten – Aktivitet med Borås Energi & Miljö

20 juli: Måla med gatukritor tillsammans med konstnären Shai

27 juli: Ansiktsmålning

3 augusti: Hoppborg på torget med Team Rynkeby

10 augusti: Bamse och Lova sjunger och dansar (stora scenen)

 

Om programpunkterna:

Jecko & Jessie (stora scen)

Jecko & Jessie är varietéartister & har uppträtt i många av världens länder sedan 20 år. Och detta gör Jecko & Jessie till en familjeakt i världsklass! Med många många skratt, kluriga tricks & hisnande slapstick akrobatik så är föreställningen en säker succé! Även den som inte är 100 på svenska språket kommer hänga med då föreställningen är byggd på det fysiska språket. Vet du inte vilka Jecko & Jessie är, fråga närmsta barn! När: 29 juni, tiden för föreställningen är kl 18:00-18:30 på stora scenen.

Testa på drill och ponnyridning

Mitt under SM-veckan kommer Fristad Drill till Stora Torget och låter alla som vill prova på denna spännande sport. Dessutom bjuder de på en kort show kl 18:00. Medlemmarna från Fristad Drill finns på plats kl 17:00-18:30 för att lära ut sina bästa drillknep. Dessutom kommer det att finnas chans att prova på ponnyridning, mellan kl 16:30-18:30. När: 6 juli16:30-18:30.

Tema vatten och avlopp – Aktivitet med Borås Energi & Miljö

Träffa den talande toaletten! Vad är ok att spola ner i toaletten och inte. Det man inte ska spolar ner i toaletten – hur sorterar man det då? Dessutom blir det teckningstävling, ballonger och annat roligt. När:13 juli Tiden för aktiviteten är kl 16:30-18:30.

Måla med gatukritor tillsammans med konstnären Shai

I höst kommer street art festivalen No Limit tillbaka för tredje gången och inför detta låter vi barnens inneboende konstnärer komma fram. Tillsammans med street art konstnären Shai Dahan får barnen utlopp för sin kreativitet genom gatukritornas färg. När: 20 juli, tiden för aktiviteten är kl 16:30-18:30

Ansiktsmålning

Förvandlas till en tiger, fjäril eller katt, med ansiktsmålningen går det snabbt att byta karaktär och barnen är väldigt förtjusta i detta. När: 27 juli, tiden för aktiviteten är kl 16:30-18:30. Hoppborg på torget med Team Rynkeby Traditionella hoppborgar där barnen får leka, busa och hoppa. När: 3 augusti,tiden för aktiviteten är kl 16:30-18:30

Bamse och Lova sjunger & dansar (stora scen)

Att Bamse och häxans dotter Lova tycker om sång och dans är ingen hemlighet och de vill gärna att alla är med! Tillsammans med publiken bjuds det på kända barnsånger och rörelser för hela kroppen. Det kommer bli omöjligt att sitta still! Under 20 minuter bjuds det på klassiker som Huvud, axlar, knä och tå, Blinka lilla stjärna och Imse vimse sprindel och en hel potpurri av andra välkända barnlåtar. Alla kan vara med, stora som små, och efter sångstunden är det Meet n’ Greet med karaktärerna, kanske vill ni passa på att få en bild eller två tillsammans? När: 10 augusti klockan 18:00-18:30 på stora scenen.